Tai Chi

Mann som viser Tai chiTai Chi Chuan (Taiiquan) er en nesten tusen år gammel kinesisk øvelsesform for selvforsvar, helse, avspenning, meditasjon og personlighetsutvikling. Den bygger på en gammel viten om bevegelse og energi, og er formet av taoistiske og (Zen)-buddhistiske filosofier.

TCC legger vekt på avspenning, indre likevekt og ro, heller enn muskelstyrke. Bevegelsene er myke og langsomme. Derfor kan alle trene TCC uavhengig av alder, kjønn og sportslige ferdigheter.

Qigong

Tai chi på Gjøvik GårdTradisjonell kinesisk medisin er nært knyttet til Qigong, en mange tusen år gammel øvelsesform. Den omfatter sinn, åndedrett og bevegelse, og skaper en rolig og naturlig energibalanse.

Qigong gir samtidig inngående kjennskap til menneskekroppen og dens funksjoner. Læren om energibaner, meridianer og balansering av energien i disse, stammer fra Qigong. Kunnskapen anvendes i tradisjonell kinesisk medisin, som for eksempel akupunktur.

www.taichiandqigong.com

I Kina er Qigong-terapi vanlig ved sykehusene, og ved de største sykehusene har de egne avdelinger for medisinsk forskning på dette området.